“Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfăşoară cu regularitate şi este certificată în programa şcolară a Liceelor.

Acţiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte, şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale – pe de altă parte.

SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.”

Pentru mai multe detalii despre SNAC accesati link
Raportul activitatilor Strategiei Nationale de Actiune Comunitara

Activități în cadrul STRATEGIEI NAȚIONALE DE ACȚIUNE COMUNITARĂ:

  1. Saptamana legumelor si fructelor donate 2017

Ca în fiecare an, în săptămâna 20 – 24 noiembrie 2017, elevi ai Colegiului Tehnic Câmpulung au oferit o lecție de generozitate față de prietenii lor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sf. Nicolae” Câmpulung, cărora le-au dăruit legumele și fructele colectate cu multă bucurie și dăruire.

Gazdele Centrului Școlar i-au răsplătit cu zâmbete și cu îmbrățișări calde, ceea ce demostrează că scopul acțiunii, de a le arăta copiilor defavorizați că celor din jur le pasă de ei, a fost atins.

Sub coordonarea domnilor profesori, elevii s-au mobilizat într-un număr mai mare decât în anii anteriori, astfel că au putut să ofere un strop de bucurie și unor colegi din școală care, deși se confruntă cu dificultăți financiare, sunt un exemplu de urmat pentru ceilalți, prin seriozitatea, străduința și respectul pe care îl manifestă față de școală și cadre didactice.  

Felicitări, și succes în continuare!

 

2. ˝Dăruieşte bucurie în sufletul unui copil˝!
 
          Zeci de elevi și profesori au participat și anul acesta la campania ˝Dăruieşte bucurie în sufletul unui copil˝!, acțiune ce urmărește consolidarea relațiilor sociale dintre aceștia și copiii cu nevoi speciale.
Prin  implicarea ȋn acest program de activităţi educaţionale ce promovează intens integrarea, incluziunea socială, voluntarii SNAC de la Colegiul Tehnic Câmpulung au colectat dulciuri, fructe, jucării și rechizite, pe care le-au oferit copiilor cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Nicolae” și Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung Muscel.
Zâmbetele și colindele pe care gazdele le-au dăruit celor care i-au vizitat, au devenit un motiv temeinic de continuare a ceea ce elevii cu suflet mare din școala noastră fac de 8 ani.
Felicitări și succes în continuare!