“Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfăşoară cu regularitate şi este certificată în programa şcolară a Liceelor.

Acţiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte, şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale – pe de altă parte.

SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.”

Pentru mai multe detalii despre SNAC accesati link

Activități în cadrul STRATEGIEI NAȚIONALE DE ACȚIUNE COMUNITARĂ în anul școlar 2019 – 2020

  1. În anul școlar 2019 – 2020 s-au desfășurat acțiuni specifice de voluntariat conform calendarului de activități stabilite din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Scopul acestui program este de a consolida parteneriatele dintre instituțiile partenere, în ceea ce privește conlucrarea cu persoanele aflate în dificultate, stimularea mentală şi dezvoltarea abilităţilor persoanelor cu nevoi speciale prin activităţi creative, de imaginaţie, încurajarea elevilor, în sensul însuşirii şi îmbunătăţirii abilităţilor privind iniţiativa şi devotamentul, etc.

    În vederea realizării obiectivelor stabilite în cadrul SNAC, la începutul anului școlar, coordonatorul programului, împreună cu profesorii voluntari au stabilit un plan de acţiune cuprinzând activităţi care să conducă la realizarea scopului propus. S-au constituit echipele de elevi și profesori voluntari care au participat la activităţile stabilite în program.

    În săptămâna 25 – 29 noiembrie 2019 a avut loc evenimentul “Săptămâna legumelor și fructelor donate”, prilej cu care elevii au derulat o campanie de colectare legume și fructe pentru copiii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Nicolae” Câmpulung și pentru câteva familii nevoiașe din localitate, produsele colectate fiind oferite în urma vizitei organizate la instituția parteneră, respectiv la Mânăstirea Negru Vodă.

    În săptămâna 09 – 13 decembrie 2019 s-a derulat campania “Dăruiește bucurie în sufletul unui copil!”, care a antrenatelevii şcolii într-o acțiune de colectare a jucăriilor, rechizitelor şi fructelor pentru copiii cu dizabilităţi din Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă “Sf. Nicolae”, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung, 3 familii nevoiașe din localitate și pentru elevi ai școlii care au rezultate bune la învățătură, dar provin din familii cu dificultăți finnciare.

    Activităţile desfăşurate pe parcursul semestrului I al anului școlar 2019 – 2020 au contribuit la realizarea obiectivelor propuse în cadrul acestei strategii de acţiuni comunitare, tot mai mulți elevi implicându-se în aceste inițiative.